Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus szolgálatának célja
  2012-04-19 13:40:45, csütörtök
 
   
 

seventhson 2012.04.06.

Megmutatni és megértetni az emberiséggel az Isteni egyűvétartozás lényegét, és ehhez a leghatékonyabban működő útat kívánta adni nekünk. Tanításának lényege egyszerű, és mégis mindent magábafoglaló : "Szeressétek egymást."
Jézus megmutatta, hogy egy olyan Univerzumban létezünk, amelyben a Teremtő önmagát megosztva és kiárasztva van jelen mindenben. Minden (és mindenki) Isten szerves és lényegi része, és az elkülönültség érzése csak illúzió. Isten azért mindenható, mert mindent átható, és ez a mindent átható ereje a feltétel nélküli Szeretet magas létenergiájában eredményezi magát a létezést.
Jézus tanításainak lényegéből néhányat összefoglaltam már itt tavaj, de nem árt egy kis ismétlés ebből, tehát bemásolom most ide :


"...az Isten országa tibennetek van."
A Valóság Forrása benned van. Ez a lényeged.
Jézus itt nem valamiféle rejtett dimenziók felé jelöli ki az irányt, és nem is csupán a hagyományosan értelmezett Mennyországról beszél. Hanem ha magadba merülsz, tudatossá válsz olyan működésekkel kapcsolatban, amiről ma még nem is álmodsz.

"Éljetek a világban, de ne a világból."
A függetlenedésed által egyszerre válsz mesterévé a külső és a belső valóságnak.
Ez a függetlenedés nem egyenlő a közönyösséggel, vagy a passzivítással.
Több vagy, mint hús-vér ember, akit a tükörben látsz. A valódi lényed formálása a lelkedben keresendő.

"Az én igám édes, és az én terhem könnyű."
Az életed könnyebbé válik, amint egyre közelebb kerülsz a lélek-tudatosság magasabb szintű állapotaihoz. A lelki keresők útja sokkal könnyebb, mint a hétköznapi élet gondjaival viaskodó embereké.

"Kérjetek, és kaptok."
Minden beteljesedésünk forrása bennünk van.
Tanulj meg olyan módon kérni, hogy minden kérésedben előre benne legyen a kétségek nélküli megvalósulás kész végeredménye. Teremtő vagy, ezt fedezd fel magadban.

"Bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek."
A szenvedésed a valótlanságban gyökerezik, de ha a Valóságot keresed képes lehetsz túllépni a szenvedésen. Légy képes megbocsátani legelsősorban magadnak, és utána már másoknak is meg tudsz bocsátani.
Viszont hozzáfűzném még itt fontos adalékként, hogy Jézus a ,,Mi Atyánk" ezen részében egy fontos törekvését fogalmazta meg (bár paradox módon), méghozzá azzal a céllal, hogy el akarta tüntetni az emberi elmékből a megbocsátó Isten képét. Ehelyett az önmagunknak való megbocsátás égető fontosságú momentumát hangsúlyozta. Ha az ember nem tud megbocsátani belül önmagának, akkor hiába gyón meg, vagy bármit is tesz, a bűntudat ott marad.

"Amit az ember vet, azt is aratja."
A világ az én tükre. Számolnunk kell a cselekedeteink következményeivel. Persze nem valamiféle isteni büntetés-jutalmazás formájában, hanem a saját karmánk építő-jellegéből kifolyóan. Minden cselekedetünk visszaszáll ránk, hogy megtapasztalhassuk a tetteink súlyát, a saját bőrünkön, és eldönthessük, hogy mely tetteink által válhatunk lelkiekben előrehaladottabbá.

"Ne álljatok ellent a gonosznak."
A gonosz nem más, mint a kollektív, és személyes árnyékunk.
Az életünk negatív dolgainak az ellenállás nélküli leküzdése, a lelki tanulási folyamatunk egyik jelentős áttörési (emelkedett) pontja.
A gonosz (mint minden más is) a saját érzékelésünk függvénye. Ahogy a lélek-tudatosságunk folyamatosan fejlődik/változik, úgy alakul át bennünk a gonoszság minket nyomasztó ereje lépésről-lépésre áldássá.
Amíg nem értjük meg a saját árnyékunk mivoltát, mindaddig újabb és újabb módokat fog találni árnyékénünk, hogy visszacsempéssze az életünkbe azt amit gyűlölünk, és azt amitől félünk.

"Atyám házában sok hely van."
A Létezés sok dimenziós, vagyis a saját létezésed is az. A tudatosság összes dimenziója mind más-más valósággal rendelkezik.
Mindannyian már most benne élünk az ,,Atya házában" a lelkünk benső lényege által. Viszont a tiszta felismerés még bőven ránk vár emberként, hogy felfedezzük saját legbenső valóságunkat, és az Egység állapotába léphessünk általa (mint a legmagasabb kvalítású állapotba).

"Újjá kell születnetek."
Ahhoz, hogy lélekben fejlődj és megújulj, minden nap meg kell halnod a réginek önmagadban.
Ha kreatívan szeretnéd alakítani a saját lelki fejlődésedet, akkor szüless újjá szellemben.
A neved, a korod, a családod, a foglalkozásod, a társadalmi helyzeted, stb, mind elvonják a figyelmedet arról, aki/ami valójában vagy. Tedd le ezeket, és fedezd fel ki vagy, és ez a felfedezésed alapjaiban változtatja meg az életed menetét. Elhagyhatod általa a félelmeidet, szorongásaidat, és a saját boldogságod forrásává válhatsz.

"Ti vagytok a világ világossága."
Az Abszolútum rajtad keresztül gondolkodik, és nyilvánul meg.
Létezik egy univerzális intelligencia (Isten), és ez Az, ami minden létező lényben, megszámlálhatatlan alakban, folyamatosan tapasztalja meg önmagát. Te is egy kifejeződése, megnyilvánulása vagy ennek az intelligenciának. Te is minden pillanatban a teremtés teljességét hírdeted a létezéseddel.

"Ne aggódjatok a holnap miatt."
Bízz az Abszolútum szervező hatalmában.
Ne hajtsd az anyagi javakat, ne spórolj, ne tervezz hosszan előre, és főként ne aggodalmaskodj a jövő miatt, hisz a gondviselésnek mindig feléd irányul a figyelme, és a segítőereje. Élj a jelenben, hiszen csak a jelenen van rajta a létezés pecsétje. A múltad emlék csak, amely nincs valós hatással a jelenedre (ezt csak bebeszéled magadnak). A jövőd az elméd víziója, ami a sohasem úgy valósul meg ahogyan te előre rettegéssel gondolsz rá.
Él a jelennek, és lásd meg, hogy a létezésed most zajlik, ebben a pillanatban, ezért ebből a pillanatodból hozd ki a lehető legtöbbet és legjobbat önmagad számára. Csak MOST lehetsz boldog, mivel te a MOST-ban élsz, csakis mindig a MOST pillanatában történik meg a Van-ságod.

"Maradjatok hát bennem, s akkor én is bennetek maradok."
Szabad leszel, ha soha többé nem látod magad elkülönültségben az emberektől és Istentől.
A lét-tudatosságban mindannyian benne vagyunk, sőt, osztozunk belőle, és ebből egyetlen lény sem marad ki. Ha megérted, hogy te is az Egység teljes lényegű része vagy Jézussal, Istennel, és minden létező lénnyel együtt, csakis akkor vagy az Egység tudatos megélője.
A fizikai valóság az elme által létrehozott látszat. A VALÓSÁG a lényegét tekintve láthatatlan és az elme számára felfoghatatlan. A történő események többértelműek, és többrétegűek. Mi pedig nem vagyunk térhez és időhöz kötve, a Valós Énünk pedig túl van az öt érzéken, a testünkön, és az elménken. Jézusba belépni tehát annyit tesz, mint az Egység állapotában tartózkodni.

"Mit ér az embernek ha megszerzi az egész világot, ha a lélek kárát vallja ?"
Soha ne téveszd a szemed elől, a lelki törekvéseidet.
Ha csak az anyagi világnak élsz, és vakságodban elutasítod magadban a Lélek késztetéseit, akkor csak időleges örömre lelsz, ami gyorsan tovaszáll.
Keresed és kutatod állhatatosan az újabbnál-újabb örömforrásokat az életed külsőségeiben, de Boldog sohasem lehetsz, mert az anyagi javak végtelen mennyisége sem fog véglegesen kielégíteni téged.
Fedezd fel hát magadban a tartós és örök Boldogság forrását. Ez nem más, mint a benned rejlő Lélek. Önmagad benső lénye a Boldogság, tehát csak nyiss egy kaput befelé, a Valós Önmagad felé.

seventhson



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Istenről *❤  
Címkék: leghatékonyabban, visszacsempéssze, intelligenciának, elkülönültségben, megnyilvánulása, létenergiájában, függetlenedésed, beteljesedésünk, valótlanságban, cselekedeteink, összefoglaltam, szorongásaidat, felfoghatatlan, aggodalmaskodj, gondviselésnek, passzivítással, örömforrásokat, közönyösséggel, mennyországról, egyűvétartozás, tudatosságunk, elkülönültség, legelsősorban, külsőségeiben, törekvéseidet, pillanatodból, függetlenedés, intelligencia, többértelműek, hagyományosan, tudatosságban, magábafoglaló, cselekedetünk, foglalkozásod, eldönthessük, emberiséggel, leghatékonyabban működő, olyan Univerzumban, elkülönültség érzése, mindent átható, feltétel nélküli, hagyományosan értelmezett, függetlenedésed által, belső valóságnak, tükörben látsz, valódi lényed, lelkedben keresendő, életed könnyebbé, lélek-tudatosság magasabb, lelki keresők, hétköznapi élet, kétségek nélküli, Valóság Forrása, Csak MOST, Valós Énünk, Valós Önmagad,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Emberként automatikusan értéke...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam Krisztina b...  Muratáj  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ázzal aki csak szép  Maradék idő  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Föld napja április 22  A Gömb  Becsüld meg azt amid van,...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Gondolatok az életről és szere...  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Az udvariasság alapja: önismer...  Jó éjszakát  Szent György napi hiedelmek, s...  Föld napja április 22  S a dalok tanulsága  Bella István: Zsoltár  Esti kép  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Naplemente  Facebookon kaptam Krisztinától  Szent György napi hiedelmek, s...  A lelki élet nem arról szól, ....  A világnak égető szüksége van ...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Föld napja április 22  Szent György napi hiedelmek, s...  Életművészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Gondolatok az életről és szere...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Gaál Viktor gondolata  A hét szűk esztendő  Vannak arcok  Föld napja április 22  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Környezetvédelem  Bella István: Zsoltár  Nehezen engedem  Beney Zsuzsa - Tavasz  Irgalom és ítélet  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
leghatékonyabban működő, olyan Univerzumban, elkülönültség érzése, mindent átható, feltétel nélküli, hagyományosan értelmezett, függetlenedésed által, belső valóságnak, tükörben látsz, valódi lényed, lelkedben keresendő, életed könnyebbé, lélek-tudatosság magasabb, lelki keresők, hétköznapi élet, kétségek nélküli, ellenünk vétkezőknek, valótlanságban gyökerezik, fontos törekvését, emberi elmékből, megbocsátó Isten, önmagunknak való, cselekedeteink következményeivel, saját karmánk, tetteink súlyát, saját bőrünkön, életünk negatív, ellenállás nélküli, lelki tanulási, saját érzékelésünk, gonoszság minket, saját árnyékunk, saját létezésed, tudatosság összes, lelkünk benső, tiszta felismerés, legmagasabb kvalítású, réginek önmagadban, saját lelki, társadalmi helyzeted, figyelmedet arról, felfedezésed alapjaiban, életed menetét, saját boldogságod, világ világossága, univerzális intelligencia, teremtés teljességét, holnap miatt, anyagi javakat, jövő miatt, gondviselésnek mindig, létezés pecsétje, múltad emlék, elméd víziója, létezésed most, pillanatodból hozd, lehető legtöbbet, lét-tudatosságban mindannyian, fizikai valóság, elme által, lényegét tekintve, elme számára, történő események, egész világot, lélek kárát, szemed elől, lelki törekvéseidet, anyagi világnak, újabbnál-újabb örömforrásokat, életed külsőségeiben, anyagi javak, benned rejlő, kaput befelé, leghatékonyabban, visszacsempéssze, intelligenciának, elkülönültségben, megnyilvánulása, létenergiájában, függetlenedésed, beteljesedésünk, valótlanságban, cselekedeteink, összefoglaltam, szorongásaidat, felfoghatatlan, aggodalmaskodj, gondviselésnek, passzivítással, örömforrásokat, közönyösséggel, mennyországról, egyűvétartozás, tudatosságunk, elkülönültség, legelsősorban, külsőségeiben, törekvéseidet, pillanatodból, függetlenedés, intelligencia, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1845
  • e Hét: 8596
  • e Hónap: 17266
  • e Év: 73199
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.